Deze website maakt gebruikt van cookies.

Atlantische zalmfilet
met wittewijnsaus en peterselieolie
Lente
Atlantische zalmfilet

Ingrediënten

Aantal personen: 10
Indicatieve kostprijs per persoon: € 4,15

10 ml Phase with Natural Butter Flavour
100 g sjalotten
200 ml witte wijn
500 ml water
12½ g Knorr Professional Visfumet Droog
250 ml Oresto Culinaire room 20%
35 g Knorr Fonds de Cuisine Blanke Roux
20 g Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Vis
5 oranje miniwortels
5 gele miniwortels
5 paarse miniwortels
5 miniraapjes
100 g erwtjes
100 g sluimererwten
10 pijpajuinen
100 g Knorr Gourmet Aardappelpuree
500 ml water
20 g Oresto Boter
10 st Oresto Atlantische zalmfilet, graatloos
½ bosje platte peterselie
200 ml Oresto Olijfolie Extra Vierge
10 g Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook
peper en zout


Technische fiches Unilever Food Solutions Technische fiches Oresto Food Partners

Bereiding

Verhit de Phase in een pan en stoof de sjalotten kort aan. Blus met de witte wijn en laat voor de helft inkoken.

Voeg nu de bereide visfumet en de room toe, breng tot aan het kookpunt en laat 5 minuten zacht koken. Voeg de blanke roux toe tot de gewenste dikte bereikt is. Breng de saus op smaak met de geconcentreerde visbouillon, peper en zout. 

Gaar de groenten apart van elkaar in gezouten water.

Bereid de aardappelpuree volgens de instructies op de verpakking. Werk af met een klontje boter, peper en zout. 

Bak de zalmfilet in Phase. Gaar de vis enkele minuten na in een voorverwarmde oven van 160°C. 

Cutter de platte peterselie met de olijfolie en de knoflookpuree.

Breng op smaak met peper en zout en passeer de olie door een fijne zeef. Dresseer de ingrediënten een voor een op een bord en werk af met de wittewijnsaus en de olie van peterselie. 


Keywords

Lente voorgerecht vis zalmfilet wittewijnsaus



Deel recept

Aanbevolen

Berliner Haute Dog
Berliner Haute Dog
Teapuccino
Teapuccino
Atlantische zalmfilet
Atlantische zalmfilet