Deze website maakt gebruikt van cookies.

Gebakken kabeljauwhaasje
met bloemkool, chlorofyl van cressonette en chorizo
Lente
Gebakken kabeljauwhaasje

Ingrediënten

Aantal personen: 10
Indicatieve kostprijs per persoon: € 3,48

100 ml arachideolie
100 g Oresto Chorizo vela Picante, in blokjes
5 g Knorr Professional Specerijenpuree Paprika
1 bloemkool
50 g Oresto Boter
1.2 l Oresto Culinaire room 20%
50 g Phase With Natural Butter Flavour
100 g sjalotten
500 ml witte wijn
1 l Knorr Professional Visfumet (vloeibaar)
tuinkers (cressonette)
limoensap
10 st Kabeljauwhaasje op vel
5 g Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook
peper en zout


Technische fiches Unilever Food Solutions Technische fiches Oresto Food Partners

Bereiding

Verwarm de arachideolie met de chorizo, de knoflookpuree en de paprikapuree en laat 30 minuten op een zacht vuur trekken. Cutter de chorizo en de olie en passeer de massa door een doek om een heldere olie te verkrijgen. Haal de gecutterde chorizo uit de doek en laat gedurende enkele uren drogen in de warmhoudkast. Serveer deze chorizo als crumble bij het gerecht.

Kook de bloemkool zacht en laat uitlekken. Mix de bloemkool met de boter en 200 milliliter room tot een gladde massa. Doe dit bij voorkeur in een thermomix op een temperatuur van 70°C. Kruid de crème van bloemkool af met peper en zout.

Verhit de Phase en stoof de fijngesneden sjalotten hierin aan. Blus met witte wijn en voeg er de room en de visfumet aan toe. Laat tot de helft inkoken en kruid met peper en zout.

Mix de cressonette met water. Zeef het mengsel door een fijne zeef. Breng het zachtjes aan de kook en schep het groen eraf. Laat uitlekken in een fijne zeef en houd het groene chlorofyl apart. 

Meng voor de saus 200 milliliter wittewijnsaus met 10 gram chlorofyl en werk af met enkele druppels limoensap. Bak nu de kabeljauwhaasjes kort aan in de Phase en serveer.


Keywords

lente hoofdgerecht vis kabeljauw bloemkool



Deel recept

Aanbevolen

Atlantische zalmfilet
Atlantische zalmfilet
Avocadosalade
Avocadosalade
Bagel met romige kruidenspread,
Bagel met romige kruidenspread,