Deze website maakt gebruikt van cookies.

Mechelse asperges met crème van citroen
en yuzu en mi-cuit van zalm
Lente
Mechelse asperges met crème van citroen

Ingrediënten

Aantal personen: 10
Indicatieve kostprijs per persoon: € 4,37

250 ml droge witte wijn
50 ml sake (rijstwijn)
25 g rode ui, gesneden
500 ml water
100 ml Oresto Culinaire room 20%
95 g Knorr Botersaus met Citroen
50 g Oresto Boter
25 ml yuzu
10 g Knorr Professional Geconcentreerde Bouillon Vis
20 witte asperges
750 g Oresto Atlantische zalmfilet, graatloos
150 g grijze garnalen
10 g verse kruiden
peper en zout


Technische fiches Unilever Food Solutions Technische fiches Oresto Food Partners

Bereiding

Meng de witte wijn, sake en rode uien. Breng aan de kook en reduceer tot de helft. Voeg het water en de room toe en breng weer tot aan het kookpunt. Voeg de botersaus met citroen toe en laat de saus gedurende enkele minuten zacht koken. Voeg de boter en de yuzu toe en laat de saus enkele minuten zacht trekken. Werk de saus af met de geconcentreerde visbouillon. Passeer door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout.

Gaar de asperges en bak de zalm mi-cuit.

Serveer de crème in het bord met daarop de asperges en de gebakken zalm. Werk het gerecht af met de grijze garnalen en verse kruiden.


Keywords

lente hoofdgerecht vis asperges zalm citroen



Deel recept

Aanbevolen

Bruschetta
Bruschetta
Eggs Benedict
Eggs Benedict
Gebakken kabeljauwhaasje
Gebakken kabeljauwhaasje